
Opis
Opis szczegółowy
Kefir bez laktozy jest produkowany metodą termostatową, co oznacza, że fermentacja i dojrzewanie zachodzi w każdej butelce z osobna. Kefir bez laktozy to jedyny na polskim rynku Kefir bez laktozy z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Nie zawiera mleka w proszku.
Dla każdego Robicoś dobrego
Kefir Robico Bez Laktozy
Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.
Parametry produktu
Rodzaj: KefirTyp: Naturalny
Smak: Klasyczny (classic)
Składniki: Mleko pasteryzowane, enzym - laktaza, żywy kultury bakterii w tym lactobacillus rhamnosus.
Zawartość tłuszczu: 1,5 %
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 252 op. zb. (DU)
Liczba opakowań konsumenckich: 1 szt.
Typ opakowania pierwszego rzędu: Folia termokurczliwa
Waga brutto: 2,57 kg
Kod CN: 0403 90 31
Opakowanie recyklingowe: Tak
Produkt bez laktozy: 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 36 op. zb. (DU)
Typ opakowania zbiorczego ostatniego poziomu na palecie: Zgrzewka
Typ palety: Paleta 800 X 1200 mm
Liczba warstw na palecie: 7 warstw (warstwa)
Wymiar opakowania (SxWxG): 6 x 18,5 x 6 cm
Wysokość palety: 1,3 m
Typ opakowania dla jednostki handlowej niższego poziomu (konsumenckiego): Butelka
Typ opakowania konsumenckiego: Butelka
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Waga jednostkowa brutto: 0,43 kg
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 8 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Pojemność: 400 ml
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne: NieSeler i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczychInstrukcje dotyczące przygotowania: Wstrząsnąć przed spożyciem.
Pakowanie w atmosferze chronionej: Nie
Stosowanie: Do bezpośredniego spożycia
Sposób obróbki produktu: Bez gotowania
Wartość odżywcza
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,1 gWielkość porcji: 400 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 180,0 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 43,0 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g