
Opis
Opis szczegółowy
OPIS PRODUKTU:
Saint Benoit Camembert to typowy francuski ser o łagodnym smaku i kremowej teksturze.
PRODUKCJA:
Saint Benoit produkowany jest w Normandii we Francji.
CECHY SZCZEGÓLNE:
Saint Benoit kiedy dojrzeje, jest półpłynny, a po przekrojeniu , ser powoli wylewa się spod skórki.
ZASTOSOWANIE:
Saint Benoit idealnie pasuje do lekkiego wina czerwonego. Im ser jest dojrzalszy, tym bardziej lubi mocne wina białe (Furmint, biały Burgund). Znakomicie łączy się z półsłodkim jabłkiem.
Parametry produktu
Rodzaj mleka: KrowieRodzaj sera: Pleśniowy
Gatunek sera: Camembert
Smak: Naturalny
Składniki: Mleko pasteryzowane, bakterie kwasu mlekowego, sól
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Francja
Zawartość netto: 240 g
Liczba opakowań konsumenckich: 1 szt.
Waga brutto: 3,33 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 180 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 10 op. zb. (DU)
Wymiar opakowania (SxWxG): 38,5 x 9,8 x 24 cm
Waga jednostkowa brutto: 0,26 kg
Kod CN: 0406 90 82
Liczba warstw na palecie: 18 warstw (warstwa)
Wysokość palety: 1,91 m
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C
Alergeny
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): TakNasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie
Pakowanie w atmosferze chronionej: NieSposób przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 20 gWielkość porcji: 40 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1134 kJ/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 21 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 15 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 273 kcal/100g